Ana içeriğe atla

“6 Şubat Kahramanmaraş Ve Hatay Depremleri Ardından: Afet Yönetimi, Kentsel Dönüşüm Ve Yerinden Olma” Paneli Gerçekleştirildi

ASBÜ Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜKENT) ile ASBÜ Küresel Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜ GAUM) ortaklığında 6 Şubat 2024 tarihinde Sezai Karakoç Salonu’nda "6 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Ardından Afet Yönetimi, Kentsel Dönüşüm ve Yerinden Olma" konu başlıklı panel programı gerçekleştirildi. Panel, ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Panel programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açış konuşmalarıyla başladı. Rektör Arıcan konuşmasında 6 Şubat tarihli depremlerin ardından afet yönetimi ve kentsel dönüşüm temasıyla düzenlenen panelin kamuoyunda farkındalık yaratma adına önemine dikkat çekti.

Rektör Arıcan’ın açış konuşması sonrasında panel programının ilk oturumu; ASBÜKENT Merkez Müdürü Prof. Dr. Aslı Akay yönlendiriciliğinde yürütüldü. Panel programının ilk oturumunda ASBÜ Rektör Yardımcısı ve ASBÜ Klinik Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜ KPAUM) Müdürü Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar “Afetlerden Sonra Psikolojik Sağlık”, Prof. Dr. Aslı Akay “Yeniden Yapılanma ve Kentsel Dirençlilik”, ASBÜ GAUM Merkez Müdürü Prof. Dr. Şebnem Akçapar “Deprem Sonrası Yerinden Edilenler ve Geri Dönüşler”, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Dilsiz “Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İyileştirme Süreçleri” konu başlıklı konuşmalarını yaptılar. İlk panel oturumu, soru-cevap bölümünde katılımcıların sorularının yanıtlanması ardından sona erdi.

Panel programının ikinci oturumu, Prof. Dr. Şebnem Akçapar yönlendiriciliğinde yürütüldü. Panel programının ikinci oturumunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Risk Belirleme ve Önlem Daire Başkanı Gökhan Yılmaz “6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri”, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Daire Başkanı Aynur Gökalp Durna “Kentsel Dönüşüm”, Türk Kızılay’dan Dr. Selman Salim Kesgin “Afet Sahasında Araştırma Çalışmaları”, Alper Güler ise “6 Şubat Depremleri Sonrası Türk Kızılay’ın Faaliyetleri” konu başlıklı konuşmalarını yaptılar. Panel programının ikinci oturumu da katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ardından sona erdi.

Panelin kapanış konuşması, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından yapıldı. Kapanış konuşması sonrasında tüm konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ardından program sona erdi.

Panel programının kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz. 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.