Ana içeriğe atla

Haberler

ASBÜKENT Webinar: Doç. Dr. Aktan Acar "Geçmişin Geleceği - Geleceğin Tarihi: Yapılı Çevreyi Yapay Zeka, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Araçları ile Değerlendirme"

12 Nisan 2022 Salı günü Doç. Dr. Aktan Acar’ın “Geçmişin Geleceği - Geleceğin Tarihi: Yapılı Çevreyi Yapay Zekâ, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Araçları ile Değerlendirme" başlıklı sunumu online olarak gerçekleştirilmiştir.

ASBUKENT – İhtisas Artırma Eğitim Programı Başladı.

ASBUKENT tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet İdarecilik Akademisi Öğretim Üyeleri’ne yönelik olarak düzenlenen “Kamu Yönetiminde İhtisas Artırma Eğitimi”, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif KİREÇCİ ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet İdarecilik Akademisi Rektörü Prof. Dr. Urkhan ALAKBAROV’un açılış konuşmalarıyla 14 Şubat 2022 Pazartesi günü başladı. Eğitim, ASBÜKENT Merkez Müdürü Prof. Dr. Aslı AKAY'ın “Akıllı Kentler” konulu dersiyle devam etti.

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Aslı AKAY AFAD tarafından düzenlenen Üniversitelerin Afet Araştırma ve Uygulama Merkezleriyle Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

AFAD, 22 Aralık 2021 Çarşamba günü 39 üniversitedeki 42 Afet ve Acil Durum Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Ankara Gölbaşı’nda değerlendirme toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer’in konuşmalarıyla başlayan toplantıya ASBÜKENT Müdürü Prof. Dr. Aslı AKAY da toplantıya katıldı.

Merkez müdürümüz Prof. Dr. Aslı AKAY gerçekleştirilen IV. Koruma ve Peyzaj Mimarlığı sempozyumuna katılmıştır.

Merkez müdürümüz Prof. Dr. Aslı AKAY 11-12 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen IV. Koruma ve Peyzaj Mimarlığı sempozyumunda “Afetlere Dirençli Toplumdan Ulusal Dirençlilik Stratejisine” başlıklı sunumunu gerçekleştirmiştir.

ASBUKENT Söyleşi: Doç. Dr. Thomas Zimmermann "Göbeklitepe ve Komşu Yerleşmeler: İlk Mabetler mi Yoksa Son Kaleler mi?” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

9 Aralık 2021 Perşembe günü ASBÜ Kent, Çevre, Yerel Yönetim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜKENT) tarafından 3.’sü düzenlenen seminer serisinde Doç. Dr. Thomas ZIMMERMANN, “Göbeklitepe ve Komşu Yerleşmeler: İlk Mabetler mi Yoksa Son Kaleler mi?” başlıklı sunumuyla ağırlandı. Merkez Müdürü Prof. Dr. Aslı AKAY’ın moderatörlüğü ve Doç. Dr.

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Aslı AKAY “Sosyal Bilimler ve Dirençlilik” oturumunda oturum başkanı olarak yer almıştır.

ASBÜ’nün düzenleme kurulunda yer aldığı “3. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi” 5-7 Ekim 2021 tarihlerinde AFAD’ın ev sahipliğinde düzenlenmiştir. Kongrenin alt teması “İklim Değişikliği ve Yerel Dirençlilik” olarak belirlenmiştir. Söz konusu kongrenin düzenleme kurulunda katkı veren Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Aslı AKAY “Sosyal Bilimler ve Dirençlilik” oturumunda da oturum başkanı olarak yer almıştır.